×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/06/05/shakurab.jpg, images/SGrecenzije/2010/06/05/shakurabm.jpg, Shakura S'Aida - Brown Sugar, Left} Vrlo sam zadovoljan što sam nakon dugog vremena, u njemačkoj blues izdavačkoj kući Ruf Records, pronašao osobu koja je vrlo brzo prepoznala moj promotivni rad. Naime, nakon utvrđivanja činjeničnog stanja g. Christian odlučio je ukazati mi povjerenje i pošiljka je bila zaista bogata. Album Brown Sugar izuzetne kanadske blues pjevačice Shakurae S'Aida za europsko tržište izdaje i distribuira ova, samo naizgled, mala izdavačka kuća pod upravljačkom palicom Thomasa Rufa.

Nemojte mi zamjeriti za ovaj mali, ali istovremeno i dulji 'intro', ali dužan sam objasniti da sam nakon relativno dobre suradnje iz raznih razloga upao u neko ni dobro ni loše stanje. Nešto je dolazilo materijala, ali bilo je to rijetko i na mahove, a onda slijedi obustava čak i toga. A onda, odjednom, k'o iz vedra neba, pojavljuje se g.Christian i stvari ubrzo sjedaju na svoje mjesto i nadam se da će tako i ostati.

Budući da nisam sklon mijenjati svoje ustaljene navike, osobno sam izuzetno zadovoljan što Vam mogu ponovo predstavljati i promovirati odlične albume koji nam dolaze iz Ruf Records.

O Shakuri prvi puta čuo sam od g. Richarda Flohilla, koji mi je poslao iscrpan izvještaj o kakvoj se nadarenoj i kvalitetnoj pjevačici radi. Bilo je to 2006. godine netom po izdanju njenog nastupnog albuma Blueprint. Mnogi su tek tada shvatili o kakvom se potencijalu radi.

Shakura S'Aida se rodila u Brooklynu, odrasla je u Švicarskoj, a da bi se u potpunosti skrasila u Torontu. Sa svojim bandom, kojeg čine: gitaristica Donna Grantis, Lance Anderson na orguljama, Rick Steff - klavijature, Steve Potts - bubnjevi i Dave Smith na basu, a svi pod sigurnom producentskom palicom legendarnog Jim Gainesa (radio sa Stevie Ray Vaughanom, Santanom, Coco Montoya, Steve Millerom i sa stotinama drugih sjajnih blues izvođača) snimili su album vrijedan svekolike pozornosti.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/06/05/shakura.jpg, images/SGrecenzije/2010/06/05/shakuram.jpg, Shakura S'Aida, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

I na prošlom albumu, pa tako i sada, Shakura suvereno vlada i vodi nas kroz album kao na neko egzotično putovanje za koje svi želimo da nikada ne završi. Ona jednako dobro pjeva soul, jazz, r & b i blues. Ona naprosto jednako dobro interpretira repertoar Ray Charlesa i Nine Simone, a svojom vokalnom izvedbom zadivila je brojne blues fanove diljem svijeta, ali i službenu kritiku, koja joj teško može naći zamjerke. Stoga mnogi napisani tekstovi govore samo pohvale kada je riječ o njoj, ali i o njezinom bandu. Njezina interpretacija je snažnija kada je tu Donna i njezina gitara. U svoje pjesme Shakura daje i srce i dušu apsolutno ne prezajući od nikakvih izazova. Dapače on su joj imperativ i sa dojmljivom lakoćom ona ih sve savladava. I stoga nije čudno kada Shakira kaže:' I am truly blessed by all the incredible opportunities I have had. My life has been filled with amazing adventures; I can't wait to see what happens next!'.

Što je sljedeće? Jasno je da će uslijediti globalna afirmacija i priznanje njezine kvalitete i osebujnog vokala.

PREPORUKA:
Od kada je album Brown Sugar u slobodnoj prodaji, Shakura S'Aida samo ubire značajne plodove svoga dugotrajnog rada i izuzetno puno uloženog truda i znoja, da bi konačno došla do ovog što sada ima. Naravno, pred njom je svjetla budućnost i to je zapravo ono što nas sve veseli. Jedva čekam sljedeći album! No, do tada uživat ću u albumu Brown Sugar, a Vi? Ne čekajte već brzo potražite i nabavite svoj primjerak ovog odličnog albuma.

Više o svemu možete saznati na:
Shakurasaida.com
Rufrecords.de

Popis pjesama:

01. Mr. Right
02. Walk Out That Door
03. Gonna Tell My Baby
04. Break Your Heart
05. Angels On High
06. Chasing The Sun
07. Missing The Good And The Bad
08. Sweet Spot
09. Brown Sugar
10. This Is Not A Love Song
11. Anti Love Song
12. Outskirts Of Memphis

(Ruf Records)