Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

GobliniKSET 9

Samo energija u krcatom KSET-u. Ostalo je nebitno. Koncert se događao u vrijeme svinjarija i trgovina na našoj političkoj sceni, pa je meni osobno još bolje sjeo. Nije bilo predaha, samo hitovi, koji to i nisu, nego sitne strelice koje vas pogađaju u živac i natjeraju da bar pokušate promisliti da li je ono što vam serviraju u mikrovalnoj kao gotovu istinu zaista to što što vas okružuje.

Publika se sastojala od vršnjaka Goblina, ali i mlađih koji tek trebaju upoznati ideje koje se nude sa stagea. Ekipa nije imala na podu popis pjesama, očito ne rade na taj način. Izvanredna suradnja s publikom...

GobliniKSET 19

Goblini su jedan od najutjecajnijih ex-yu punk bendova, nastali pred više od 20 godina, čiju su karijeru obilježili brojni hitovi poput: „Cipjonka“, „Ima nas“, „eLeSDi se vraća kući“, „Anja volim te“, „U magnovenju“, „Voz“ itd.
Bend 2001. godine uzima pauzu koja traje sve do 2010. kada se ponovo okupljaju, izbacuju kompilaciju „Crno na belo“ i snimaju dokumentarac o svojoj karijeri. Sljedeće godine kreće velika povratnička ex-yu turneja koja je okrunjena 2013. godine albumom „Roba s greškom“.

GobliniKSET 6

2014. godine bend održava veliku promociju albuma u Hali sportova praćenu brojnim gostima poput Zorana Kostića „Caneta˝ i Nemanje Kojića „Kojota“ na kojoj je bilo preko 4000 posjetitelja.
Goblini će odsvirati energičan i punokrvan koncert kojim će predstaviti presjek svoje karijere, od samih početaka pa sve do današnjih dana.

Večer su otvorili čakovečki baby-punkeri Partleki, sastavljeni od članova bendova Bakterije i Motorno Ulje koji dječjim pjesmama ubrizgavaju pravu punk-rock energiju.