Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Harbour Cyclone

Premijera singla danas u 12:00 sati na portalu SoundGuardian!

Projekt Harbour Cyclone nastao je pukom slučajnošću, susretom dvojice znanaca i dugogodišnjih suradnika - Vedrana Križana i Vlade Simčića Vave.

Iako je ovo prvi puta da zajednički djeluju, u autorskom i izvedbenom smislu, Vedran Križan i Vava u periodu od 1993. do 2013. godine surađivali su na različitim albumima grupa En Face, Laufera...

Zajednički proizvod Vedrana i Vave, Harbour Cyclone, podijeljen je na četiri dijela, a svi nose imena poznatih ciklona: Katrina, Grace, Joy i Flora.

Instrumentalni album nastajao je u ljetno doba 2014. godine, na nekoliko sessiona i puno individualnih intervencija kasnije uklopljenih u konačni proizvod.

Kompozija koja najavljuje album jest "Katrina" koja zauzima cijelu stranu ploče.

Katrina je nastala prva i to na nekoliko sessiona. Kako se razvijala, sve se više i dulje širila. Jednostavno je "vukla " naprijed, mijenjala raspoloženja, tražila nove puteve, a i muzičke žanrove .... I zauzela cijelu, virtualnu, stranu ploče. Budući da je kompozicija (kao i ostale na albumu) evoluirala na nepredvidljiv i neočekivan način, baš kako nastaju i ciklone, povukli smo određenu paralelu s meteorološkim pojavama. Nitko ne zna kad će se uragan pojaviti, kako će se kretati i razvijati. Doduše, ova ćudljivost iz muške perspektive možda podsjeća i na ženske karakteristike, pa onda i nije neobično što im se daju upravo i takva, ženska, imena. Svaka je žena originalna, neponovljiva, baš kao i uragan, zar ne? Možemo rezimirati, bili mi meteoropati ili ne, vrijeme - južina ili bura ovdje u Rijeci pogotovo - utječe na nas, kao i glazba! - kaže Vedran Križan.