Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Pavle Miljenovic

Pavle Miljenović, jazz gitarist koji se istaknuo na Porinom nagrađenom albumu "Spiritual Market" Vedrana Ružića, objavio je album "Begin.", prvijenac kvinteta koji predvodi i koji čine još Mario Bočić (saksofon), Hrvoje Galler (klavir), Zvonimir Šestak (kontrabas) i Borko Rupena (bubanj).

Osam autorskih kompozicija na debitantskom albumu sjajan su početak za ovog izuzetno talentiranog jazz gitarista koji je također i producirao album. Pavle Miljenović drži sve konce u svojim rukama, a ono što ovaj kvintet izvodi je nesputani suvremeni jazz koji nastaje međuigrom gitare, saksofona, kontrabasa, klavira i bubnja. Istraživanje nepoznatog, slobodna umjetnička kreacija i u konačnici jak autorski pečat garancija su da će "Begin." sigurno naći put do svih ljubitelja jazza, kao i onih koji žele proširiti svoje glazbene vidike.

Potraga za esencijom pjesme na albumu "Begin." povlači i melankoliju jer svaki kraj znači novi početak i igra je beskrajna! Dok igra zvuči kao na albumu "Begin." utonut ćemo u sklad zvukova, i upravo je to najbolji poziv na predstavljanje albuma "Begin." koje će se održati 13. siječnja u klubu Boogie (Margaretska 1, Zagreb) s početkom u 21 sat!