Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

universal music group logo

Glazbena kuća Universal Music u rujnu donosi pregršt novih i zanimljivih izdanja – od popa do countryja i metal glazbe. U nastavku teksta provjerite nalazi li se među njima neki od albuma koji i vi isčekujete.

Jake Bugg – Hearts That Strain (1. rujna)
Četvrti studijski album ovog indie rock pjevača obilježava niz suradnji sa nekima od najboljih živućih instrumentalista. O novom albumu Bugg kaže da je „samo htio napisati pjesme i snimiti ih zajedno sa odličnim glazbenicima“.

Jack Johnson – All The Light Above It Too (8. rujna)
Surfer, aktivist za ekologiju i glazbenik Jack Johnson za novi album kaže da odražava njegove misli u posljednjih godinu dana – u kojih je surfao Atlantikom, kampirao, i u kojoj je Donald Trump postao predsjednik.

Gregg

Gregg Allman – Southern Blood (8. rujna)
Southern Blood posljednje je izdanje glazbenika koji je oblikovao rock and roll glazbu preko četrdeset godina. Uključuje uglavnom obrade glazbenika poput Boba Dylana, Tima Buckleyja i grupe The Grateful Dead, među ostalima.

Tori Amos – Native Invader (8. rujna)
Novi album Tori Amos tamne je tematike, pun subliminalnih poruka, pod utjecajem proteklih predsjednički izbora u SAD-u i prosvjeda koji su uslijedili. „Ovo nije trebao biti album boli, krvi i kostiju kad sam ga započela“ kaže Tori. „No, nadam se da će ljudi naći snagu da prežive oluje u kojima se nalazimo“.

Ringo

Ringo Starr – Give More Love (15. rujna)
Biviš Starrov drug iz Beatlesa, Paul McCartney, jedan je od  vrhunskih glazbenih zvijezda koji su gostovali u snimanju ovog albuma. Izdanje također uključuje 4 bonus snimke prethodno objavljenih Starrovih pjesama.

Anastacia – Evolution (15. rujna)
Nakon je povratničkim albumom „Resurrection“, proslavila pobjedu nad rakom, pop diva u nadolazećem albumu želi prenijeti poruku vjere u sebe i ustrajanja u borbi, unatoč svim preprekama. Album je snimljen u suradnji sa poznatim producentom Andersom Baggeom, koji je također radio sa Celine Dion i Jennifer Lopez.

Benjamin Clementine – I  Tell A Fly (15. rujna)
„I Tell A Fly“ inspiriran je klasičnom glazbom koju je Clementine slušao kao dječak kao i elektronskom glazbom koja je popularna danas. Album uključuje mnogo više instrumenata koji daju dozu teatralnosti, a tematski bit će „okrenut vani, umjesto unutra, prema budućnosti a ne prema prošlosti“.

POR

Prophets of Rage – Prophets of Rage (15. rujna)
Supergrupa oformljena oko bivših članova Rage Against The Machine, Public Enemyja i Cypres Hilla sredinom mjeseca objavljuje svoj dugo očekivani studijski prvijenac. Tematski je usmjeren kao protest ovoj „sranjskoj izbornoj godini, i to sa hrpom treštećih Marshall pojačala“.

IZDANJA KOJA DOLAZE USKORO:

The Killers – Wonderful Wonderful (22. rujna)
Ovaj jako isčekivani album njihov je peti, te prvi u pet godina. Za album grupa sastava kažu da je „odrastao“, odnosno da nije za radio već odražava njihovu dob i mjesta u njihovim životima. Mark Knopfler iz grupe Dire Straits daje gitaru na jednoj od pjesama, "Have All the Songs Been Written?".

Now

Shania Twain – Now (29. rujna)
Country pjevačica Shania Twain za novi album kaže da je „glazbeno šizofreničan“, a da je ona ljepilo u tom kaosu. Ovo je njen prvi LP album u više od 15 godina, nakon albuma „Up!“ iz 2002.

Taylor Swift – Reputation (10. studenog)
„Reputation“ je vjerojatno najiščekivani pop album godine.  Singl „Look What You Made Me Do“ potresao je mnoge glazbene rekorde, a nedavno je skinuo hit „Despacito“ sa prvog mjesta Billboardove Hot 100 ljestvice, koji je taj rekord držao preko 16 tjedana.