Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Steve Vai

Gitarski virtuoz i skladatelj Steve Vai novi će album "Modern Primitive" objaviti 7. srpnja ove godine preko Favored Nations Entertainmenta. Radi se o indie etiketi koju je osnovao Vai 1999. Sastoji se od materijala koje je napisao s bendom The Classified u početku osamdesetih.

Osnovani su nakon izlaska njegovog prvog albuma "Flex-Able" 1983., prije početka rada i snimanja glazbe za renomirani "Passion and Warfare" iz 1990. Snimanje je dovršio ove godine, trideset godina nakon početka. Album predstavlja popunu praznine koja prikazuje njegov postupni razvoj u periodu između "Flex-Able i "Passion and Warfare".
Glazba na "Modern Primitive" snimljena je i napisana bez ikakvih očekivanja u budućnosti. Rezultat je snažna kreativnost koja mi je omogućila stvoriti stimulirajuću glazbu u najboljem obliku. Zato mi je to najdraži album koji sam dosad napravio. - izjavio je Vai.

Modern Primitive Vai naslovnica

Album je već objavljen kao dio kompilacije povodom dvadeset i pete obljetnice objave "Passion and Warfare" albuma, a u modificiranom će obliku biti objavljen kao sedmi od ukupno deset diskova u re-izdanju kompilacije "Secret Jewel Box" koja je već objavljena 2001.