Radijske emisije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Blues za vas

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju će započeti Big Mama Thornton, američka rhythm and blues glazbenica koja je rođena na datum ove emisije 1926. godine. U podlogama prvog dijela emisije i na kraju u odjavi emisije slušat ćemo instrumentalnu skladbu "Virtual Playground" s albuma koji pripremaju Mario Rašić i Nebojša Buhin. U prvoj rubrici slušamo izbor koncertnih pjesama s albuma "The Rolling Stones Rock And Roll Circus" koji je snimljen na datum ove emisije 1968. godine, a objavljen tek 1996. godine. Rubrika "Noviteti By Mike" donosi izbor pjesama s novoga albuma grupe "U2, objavljenog 1. prosinca ove godine. U nastavku slušamo novitete s domaće scene, a to je izbor dosadašnjih uspješnica grupe "Hladno pivo" među kojim pjesmama ima i nekih iznova snimljenih, a album je izašao nedavno povodom 30. obljetnice rada grupe. Nedavno je umro Johnny Halliday pa se nekoliko minuta sjećamo njegove glazbe. Prvi dio emisije završavamo sa standardnom rubrikom "Prije 500": u 429. emisiji "Rock oko", 5. rujna 2005. slušali smo na početku Bobbi Martin (ženskog je spola!) pa ćemo je slušati i sada.

Blues za vas

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju će započeti "The Million Dollar Quartet", kako su nazvali četvorku koja se susrela u Sun Record Studios u Memphisu na datum ove emisije 1956. godine i snimila zajedno velik broj pjesama, a ta su četvorica bili Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins i Johnny Cash. U podlogama prvog dijela emisije i na kraju u odjavi emisije slušat ćemo instrumentalnu skladbu "Too Many Humans" Briana Patricka Carrolla, američkog glazbenika, koji je poznat kao Buckethead, jer nastupa s kantom (!) na glavi. Posljednji put u ovom ciklusu koncertnih izvedbi slušamo izbor s kocerta "Parnog valjka" u pulskoj Areni 12. kolovoza prošle godine, čime je započela turneja koja je 1. prosinca ove godine završila u zagrebačkoj Areni. Rubrika "Noviteti By Mike" donosi izbor pjesama s novoga, trećega albuma grupe "Rock Candy Funk Party" u kojoj svira i Joe Bonamassa, objavljenog 20. listopada ove godine. U nastavku slušamo novitet s naše scene, a to je izbor s novog albuma "Lačnoga Franza", "Akustična pusa". Slijedi sjećanje na Franka Zappu koji je umro na datum ove emisije 1993. godine. Prvi dio emisije završavamo sa standardnom rubrikom "Prije 500": u 428. emisiji "Rock oko", 27. lipnja 2005. godine slušali smo na početku "Rona Thompsona & His Resistors", pa ćemo ih slušati i sada.

Blues za vas

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju će započeti Eddie Rabbitt, američki skladatelj i pjevač, rođen na datum ove emisije 1941. godine. U podlogama prvog dijela emisije i na kraju u odjavi emisije slušat ćemo instrumentalnu skladbu "Until We Say Goodbye" Joea Satrianija. Po treći put slušamo izbor koncertnih pjesama "Parnoga valjka" s koncerta u Puli 12. kolovoza prošle godine. Turneja ove koncepcije, "akustika plus elektrika", završava 1. prosinca u Areni u Zagrebu, pa tim povodom prije preslušavanja koncertnih snimki "Parnoga valjka" razgovaramo s vođom grupe Husom. Rubrika "Noviteti By Mike" donosi izbor pjesama s nove kompilacije antologijskih pjesama grupe "Deep Purple" koja je objavljena na tri CD-a 15. rujna ove godine. Prvi dio emisije završavamo sa standardnom rubrikom "Prije 500": u 427. emisiji "Rock oko", 20. lipnja 2005. slušali smo na početku "Stuck On You" u izvedbi Lionela Richieja pa ćemo istu skladbu slušati i sada.

Blues za vas

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju će započeti Norman Greenbaum, koji na datum ove emisije navršava 75 godina. U podlogama prvog dijela emisije i na kraju u odjavi emisije slušat ćemo instrumentalnu skladbu "Electric Toy" u izvođenju gitarista Richieja Kotzena. Po drugi put slušamo izbor koncertnih pjesama "Parnog valjka" izvedenih u pulskoj Areni 12. kolovoza 2016. godine, a uoči koncerta grupe u zagrebačkoj Areni 1. prosinca. Rubrika "Noviteti By Mike" donosi izbor pjesama s koncertnog albuma grupe "Mungo Jerry", "100% Live in Baden Baden" koji je objavljen 10. veljače ove godine. U nastavku preslušavamo po jednu pjesmu s posljednja četiri albuma grupe "AC/DC" u sjećanje na Malcolma Younga koji je preminuo dva dana prije ove emisije. Slušamo i Joea Walsha povodom 70. rođendana u vrijeme emitiranja ove emisije, a prvi dio emisije završavamo sa standardnom rubrikom "Prije 500": U 426. emisiji "Rock oko", 13. lipnja 2005. godine slušali smo na početku Grega Serrata, pa ćemo ga slušati i sada.

Blues za vas

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju će započeti Baby Washington, američka soul pjevačica koja je rođena na datum ove emisije 1940. godine. U podlogama prvog dijela emisije i na kraju u odjavi emisije slušat ćemo instrumentalnu skladbu "The Supernatural" Petera Greena ali u izvedbi bivšeg gitarista grupe "Whitesnake" Berniea Marsdena. Po prvi put nakon više od dvadeset godina u koncertnoj rubrici slušamo ponovno "Parni valjak" i to s koncerta u Puli 12. kolovoza prošle godine, a uoči zagrebačkog koncerta 1. prosinca. Rubrika "Noviteti By Mike" donosi izbor pjesama s novoga albuma Vana Morissona, objavljenog 22. rujna ove godine. U nastavku slušamo izbor s A strane prvoga albuma "Pekinške patke" u okviru "Sjećanja na Novi val". Prvi dio emisije završavamo sa standardnom rubrikom "Prije 500": u 425. emisiji "Rock oko", 6. lipnja 2005. slušali smo na početku "Still Love Rock And Roll" u izvedbi Iana Huntera pa ćemo istu skladbu slušati i sada.

Blues za vas

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju otvara australski band "Easybeats" nedavno preminuloga Georgea Younga, starijega brata dvojca Malcolma i Angusa Younga iz grupe "AC DC", koji bi na dan ove emisije navršio 71 godinu. U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu skladbu "Tears of Sahara" Tonyja MacAlpinea, američkog glazbenika i kompozitora. Slijedi četvrti, posljednji nastavak izabranih koncertnih izvedbi zagonetne njemačko-američke umjetnice Nico. "Noviteti By Mike" donose izbor s najnovijeg albuma Roberta Planta od 13. listopada ove godine "Carry Fire". U "Sjećanjima na Novi val" slušamo B stranu nedavno obnovljenog albuma "Sunce sja!" Jure Stublića i grupe "Film" koji je navršio 30 godina postojanja. U nastavku zastat ćemo na glazbeniku kojega ne slušamo tako često u našim emisijama, ali sada imamo dvostruki razlog da ga poslušamo. Naime, dan prije ove emisije bio mu je rođendan, 58 godina, a za tri dana, u četvrtak ima koncert u zagrebačkoj Areni. Riječ je o Bryanu Adamsu, kanadskom kantautoru, gitaristu i fotografu. Prvi dio emisije završava otvorenjem emisije prije 500 brojeva, kada smo u 424. emisiji "Rock oko" 30. svibnja 2005. na početku slušali skladbu "One & One Is One", a izvodi je britanski blues rock band "Medicine Head".

Blues za vas

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.

Emisiju otvaraju "Jura Stublić i Film" koji su nedavno u Tvornici obilježili 30 godina albuma "Sunce sja!" s kojega slušamo prvu skladbu. U nekim podlogama te na kraju u odjavi emisije slušamo instrumentalnu glazbu s početka koncerta "Live At Pompeii" Davida Gilmoura. Slijedi treći nastavak izabranih koncertnih izvedbi njemačko-američke pjevačice Nico, pa "Noviteti By Mike", a to su odabrane skladbe s novoga albuma Neila Younga. Naš novitet nakon toga je novi singl "Parnog valjka" kojim najavljujemo njihovu turneju i koncert u Zagrebu 1. prosinca. U rubrici "Sjećanja na novi val" slušamo do kraja A stranu albuma "Sunce sja!" grupe "Jura Stublić i Film". Nakon toga slijedi in memoriam Fatsu Dominu, a prvi dio emisije završava otvorenjem emisije prije 500 brojeva, kada smo, 23. svibnja 2005. godine na početku emisije slušali Sandy Posey.

Blues za vas

Večeras od 20.00 sati ponovo je u eteru radijska emisija 'BLUES ZA VAS' - Radio KRIŽEVCI 96,6 MHz.