Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

tavfalco

Za sam kraj ljeta ili kao uvod u jesen na premijerni dolazak u Rijeku stiže legenda garažnog rocka i to na dva solistička koncerta koje će održati na botelu Marina.

Kraj 70-ih početak je karijere četiriju osoba ključnih za budućnost garažnog rocka, a to su Lux Interior, Jeffrey Conolly, Jeffrey Lee Pierce i Tav Falco. Kao najstariji među njima, Tav Falco ima posebno mjesto. Način na koji je u garažni rock implementirao nekoliko ne baš srodnih žanrova, ali i jak umjetnički koncept govore da se radi o dovoljno talentiranoj osobi koja ima što za reći na potpuno autentičan način.

Odrastao u ruralnom Arkansasu i inficiran delta bluesom i rock ’n’ roll glazbom, Tav Falco imao je samo jedan izbor, a to je preseliti se u Memphis i započeti rock karijeru, što je učinio u svojoj tridesetoj godini. Najprije se priključio bendu Jima Dickinsona, Mud Boy & The Neutrons, a već je na prvom nastupu skrenuo pažnju na sebe  tako što je tijekom koncerta sasjekao gitaru motornom pilom.

Godine 1979. osniva Panther Burns, a kroz prateći je sastav prodefiliralo više legendarnih imena poput Roberta Palmera, Rona i Dona Easleyja, Jima Dickinsona, Rossa Johnsona ili Alexa Chiltona. Panther Burns više je od same glazbe - to je stanje svijesti.

Sada, sa sjedištem u Beču, Falco i dalje vodi Panther Burns, sirovo i nečasno društvo koje sadrži kremu talijanskih rock'n'roll glazbenika. Usput je bio uključen u New York No Wave scenu (1979. - 1980.), snimio film s Kennethom Angerom (1996) i objavio prvu fotografsku fotografiju (2015).

Falco ne staje s novim izdanjeim, pa je tako ove godine izbacio singl "Drone Ranger"  na Blang records  u suradnji s bivšim Spacemen 3 cosmonautom Sterling Roswellom koji je svirao gitaru i producirao sesije. Ex-Panther Burns i sada bubnjar Bad Seeda Jim Sclavunos svira bubnjeve na 'Drone Ranger'.

Falco je izvorni američki glazbeni sanjar – glas koji Amerika konstantno gubi i pronalazi. On je istovremeno nježan i muževan, blistav, kreativan i opasan. Dolazi s izvučenom oštricom na pozornicu, ne rukuje se s neprijateljima.

TAV FALCO (USA)
petak, 15.9. i subota, 16.9.
od 22h, @botel Marina
ulaznica: 35/50kn (na ulazu)
pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, Entrio
http://www.tavfalco.com/
https://www.facebook.com/tav.falco