Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

pk

Prljavo kazalište je u petak, 9. veljače, u Osijeku započelo s turnejom obilježavanja svojeg jubileja -  40. rođendana ovog kultnog benda.

U prepunoj dvorani Gradski vrt, Prljavci su koncert otvorili svojim hitom Radio Dubrava, a preko dva sata, dečki iz zagrebačke Dubrave, držali su publiku u transu i na nogama, dok su se nizali svi oni veliki hitovi benda koji je pisao pop-rock povijest naših prostora.

Sve je lako kad si mlad, Lupi petama, Ruža Hrvatska (Mojoj majci), Heroj ulice, Marina, Korak po korak, Možda dogodine...samo su neki od pop-rockerskih evergreena iz različitih stavaralačkih etapa ovog iznimnog benda, a sve ove hitove već godinama pjevaju sve generacije publike koje su jučer do posljednjeg mjesta ispunile najveću osječku koncertnu dvoranu. Prije početka ovog koncertnog spektakla koji je u Osijek donio i izuzetno raskošnu produkciju, publiku su svojim nastupima zagrijali i bendovi Bluestrip, Instinkt i Kit Karson.

Nakon osječkog koncerta, Prljavo kazalište nastavlja s velikim slavljeničkim koncertima koji će obuhvatiti Australiju, Ameriku i Kanadu, ali i brojne koncerte po regiji.

Valja svakako naglasiti da 31. svibnja, na Dan grada Zagreba, Prljavci sviraju i u svom gradu iz kojeg je sve krenulo davne 1977. godine!