Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

queen

Uz Neila Diamonda, the Meters, Louis Jordan, Emmylou Harris, Hal Blaine i Tinu Turner, na Grammy listi za životno djelo, našla se i grupa Queen.

Osnovali su je John Deacon, Brain May, Freddie Mercury i Roger Taylor. Kompilacija njihovih najvećih hitova prodana je u više od 6 miliona kopija u Ujedinjenom Kraljevstvu. Iako je Mercury preminuo 1991., grupa je i dalje nastavila s izvedbama uz gostujuće pjevače Paul Rodgersa i Adama Lamberta.

Počašćeni će također biti legendarni rock promotor i menadžer Bill Graham zajedno sa Seymour Steinom i John Williamsom. Što se tiče tehničke podrške, nagrađeni će biti Tony Agnello i Richard Factor za osmišljavanje i produciranje audio efekata.

Neil Portnow, predsjednik i CEO Recording Academy izjavio je kako će nagrade primiti prestižne grupe umjetnika koje su svojim stvaranjem pridonijele glazbenoj povijesti, počašćeni će biti legendarni izvođači, kreativni arhitekti i tehnički vizionari koji su svojim stvaranjem oblikovali glazbenu industriju i iza sebe ostavljaju bogato i kreativno nasljedstvo.