Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

perfect circle

Nakon što je prošloga mjeseca izbačeno više od 60 fanova s koncerta zbog korištenja mobitela na koncertu A Perfect Circle, oglasio se gitarist benda. Valja napomenuti kako su na svima koncertima izvješeni pismeni znakovi upozorenja da se mobiteli tijekom nastupa ne koriste, isto kao što je dana i usmena opomena koju iznose policajci i zaštitari.

Tijekom gostovanja u 37. epizodi „DOMKcast-a“, Howerdal se izjasnio kako bend želi da fanovi budu prisutni na koncertima, da uživaju u izvedbi te kako ne vidi smisao da se čitav koncert snima i ometa svjetlima mobitela osobu iza sebe. Priznao je da je i sam ponekad znao snimati nastupe na koje je išao, ukoliko ga je žena tražila da snimi dio događaja na kojem ona nije mogla prisustvovati, ali smatra da čak i ono što je snimio, nikada kasnije nisu pogledali, zato želi da publika bude prisutna i da takvu uspomenu čuva. Usporedio je nastup benda s predstavom u kazalištu, za koju je rekao kako ukoliko bi netko izvadio mobitel i počeo snimati ili slikati, susreo bi se s raznim ljutitim pogledima. "Svjestan sam da ljudi žele uspomenu s nastupa, ali mi kad sviramo, želimo da publika bude prisutna, da bude s nama. Mi dajemo sve od sebe za što bolji nastup, sviramo cijelim svojim srcem. Dajemo zadnji atom svoje snage, zato bismo željeli da budete prisutni“, zaključuje Howerdel, braneći njihovu odluku.

Tijekom svojih nastupa, A Perfect Circle svirali su neke od novih pjesama te su nedavno izdali singl „The Doomed“. Početkom godine očekuje se novi album.