Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

malcom young

Tužna vijest za sve ljubitelje žestokog zvuka. Danas, 18. Studenoga zauvijek nas je napustio Malcolm Mitchell Young (rođen 6.- siječnja 1953.) gitarist legendarnih AC/DC.

Na službenoj Facebook stranice je objavljeno: Danas s dubokom i iskrenom tugom AC/DC mora objaviti odlazak Malcolma Younga. Malcolm, zajedno s Angusom, bio je osnivač i kreator AC/DC.  Uz ogromnu predanost i posvećenost,  bio je i pokretačka snaga benda. Kao gitarist, tekstopisac i vizionar bio je perfekcionist i jedinstveni čovjek. Uvijek se držao svoga puta, radio i govorio što je htio.  U svemu je nastojao biti ponosan i ispravan. Njegova odanost fanovima bila je nenadmašna. Kao njegovom bratu, vrlo mi je teško riječima  izraziti što je Malcom značio za mene tijekom mog života, veza koju smo imali bila je jedinstvena i posebna. Malcom iza sebe ostavlja ogromnu ostavštinu koja će zauvijek živjeti. Malcolme,  dobro obavljen posao.

Macom je radi uznapredovale demencije 2014. službeno napustio bend koji je osnovao zajedno sa svojim bratom Angusom davne 1973. godine. Na njegovo mjesto došao je njegov nećak Stevie Young. AC/DC su sa Malcomom objavili 15 studijskih albuma, Na posljednjem, šesnaestom albumu „Rock and Bust“ Malcom nije sudjelovao kao ritam gitarist, ali je sudjelovao kao suautor svih pjesama na albumu.

Rock In Peace Malcom!