Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

stpband

Bivši natjecatelj poznatog showa X-Factor, Jeff Gutt službeno je postao vodeći vokal Stone Temple Pilotsa te je s njima prvi put nastupao na privatnom nastupu u The Troubadouru. Prvi singl koji će izdati u novom sastavu, nosit će naziv „Meadow.“

STP nisu imali vodeći vokal od kada je Chester Bennington bend napustio 2015., a on je zamijenio prethodnog vokala Scotta Weilanda. Od 15.000 prijava koje je bend imao za razmotriti, bend je konačno izabrao vokalistu. Iako je Gutt još prošle godine u studenom prošao audiciju, tek u svibnju ove godine službeno je postao članom Stone Temple Pilotsa te je s Deanom DeLeom, Robertom DeLeom i Ericom Kretzom proveo zadnjih par mjeseci snimajući i pišući.

Robert DeLeo izjavio je kako je prvi put za Gutta čuo kada je bio na turneji s Hollywood Vampires u Detroitu, dok Gutt objašnjava kako nikad nije doživio uspjeh, već je uvijek bio nadomak njega, bio sam u bendu Dry Cell, koji je na Warner Brothersu bio u isto vrijeme kada i Linkin Park, odande poznajem Chestera. Objašnjava kako je čuo da bend ima audicije za pjevača, no u vrijeme kada se to odvijalo, on je s tadašnjim bendom bio na turneji. Spletom okolnosti na radiju je čuo jednu od pjesama STP te je upitao prijatelja traže li još pjevača, rekao mi je da će im poslati neke od mojih stvari... tri dana nakon toga dobio sam poziv. Prije nego li sam ušao na audiciju imao sam osjećaj da ću postati članom benda. Jednostvano sam imao to samopouzdanje, imao sam volju da ostvarim to. zaključuje Gutt, koji za Stone Temple Pilots kaže kako su mu poput Led Zeppelina.