Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Anatomija i Davor GobacNeven Kepeski i Davor Gobac osnovali su Psihomodo pop 1983. U vrijeme demo faze Kepeski je uglavnom bio autor svih pjesama koje bi se najkraće mogle opisati kao post-punk.

S Kepeskim na gitari Psihomodo Pop odsvirali su pedesetak koncerata širom tadašnje Jugoslavije, no 1986. Kepeski napušta grupu kako bi se posvetio fakultetu, gdje će kasnije magistrirati književnost, a Psihomodo pop 1987. snimaju legendarni album "Godina zmaja". Na tom albumu nalazi se i pjesma "Zauvijek", jedna od najpopularnijih iz preddiskografske faze, koju je napisao upravo Neven Kepeski.

Psihomodo pop se definitvno okreću vedrijem zvuku, a Kepeski glazbu mijenja za novinarstvo i izdavaštvo (rock-kritiku, radio, TV, uređivanje magazina, knjiga....).
Tek tu i tamo piše tekstove za pop-izvođače poput Tajči ili Neki to vole vruće.

Godine 2013. Psihomodo pop posežu za "Donnom", jednom od najranijih pjesama Nevena Kepeskog (napisao ju je u 8. razredu osnovne škole!) koja postaje super hitom i jednom od nosećih pjesama na albumu "Čiribu čiriba". I pjesma i album ovjenčani s, na kraju, Porinima.