facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Stone Temple Pilots
Žanr Rock
Grad San Diego
Država California, SAD
Aktivan od 1989. - 2002., 2008 -
WEB http://stonetemplepilots.com/
Tags Stone Temple Pilots

Bookmark

Stone Temple Pilots, (skraćeno STP) je popularni hard rock, grunge sastav, koji su činili: Scott Weiland/Chester Bennington (vokal), braća Robert (basista) i Dean DeLeo (gitaria) i Eric Kretz (bubnjevi). Trenutni pjevač benda je Jeff Gutt.

Njihovih 5 albuma prodano je u više od 17 milijuna kopija. Sastav je imao 15 top 10 singlova na Billboardovoj rock listi, uključujući 6 #1's i 1 #1 albuma na pop listi (1994's Purple). 1994. STP je dobio Grammy nagradu za "Najbolje Hard Rock nastupanje s vokalom" za svoju pjesmu Plush. Uz svoje orginalne materijale, obradili su i obuhvatili i neke stvari od grupa Led Zeppelin, The Doorsa i Beatlesa. To su bili i neki sastavi koji su utjecali na zvuk i ostale stvari sastava.

2003. pustili su na tržište kompilaciju najboljih pjesama pod imenom Thank you. U to vrijeme članovi su počeli razdvajati se i polaziti svojim vlastitim putevima. Poslije raspada STP-a, Weiland je postao frontman sastava Velvet Revolver koji su činili i neki bivši članovi popularnog sastava Guns'n'Roses. Braća DeLeo su u to vrijeme osnovali svoj novi sastav pod imenom Army of Anyone, s Richardom Patrickom iz Filtera. Kretz je osnovao Bomb Shelter Studios u Los Angelesu. Sastav se ponovno okupio 31. listopada 2008. u gradu Pelham, Alabama, te su ubrzo objavili novi kompilacijski album Buy This. U svibnju 2010. objavili su po sebi nazvan novi studijski album.

(izvor, uz korekcije: hr.wikipedia.org)

Albumi (1)
Songs (27)
Albumi Albumi

Hits 62

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42