facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Paravan


Bookmark

Data

Released Listopad 2014
Format EP
Vrsta Rock / Indie pop / Power pop / Alternative Pop/Rock
Dodano Utorak, 21 Listopad 2014
Žanr Pop-Rock
Length 14:08
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2014
Država Hrvatska
Etiketa Samostalno
Catalog Number -
Edition details Datum objave: 14.10.2014.; snimatelji: Miran Katar, Raul Peica i Stipe Madunić; miks i mastering: Bruno Antolić
Tags Letarg Bruno Antolić

Review

Pisati recenziju nekog izdanja ni nepunih deset sati od besplatnog preuzimanja i prvog slušanja, može značiti samo dvije stvari. Ili je riječ o novom izdanju Aerodroma pa sam nakon 43 minute "facepalma" odlučio istresti svu žuč i frustraciju vlastitim životom preko leđa nedužnog Pađena, ili je to jedan pitki, simpatični, lepršavi, opuštajući debitantski EP benda Letarg iz Koprivnice. Ako se ne varam, prije izvjesnog vremena u slušalicama mi je bio "Bombs away" EP benda Lolita koji se kao i Letarg kreće u indie pop-rock vodama. Senzibilitetom i emocijom slični bendovi, iako moje osobne simpatije idu na stranu Letarga. No, htjedoh reći, izgleda da Koprivnica postaje domaća meka inteligentnog popa.

Nego, četiri pjesne + uvodni recital donosi debitantsko izdanje benda kojeg čine Bruno Antolić (gitara/vokal),  Ivan Horvatić (bubanj/klavijature) te Miran Katar (bas). Na EP-u još sudjeluju Ivan Gundić koji je zaslužan za uvodnu fiktivnu konverzaciju između ovisnika i ovisnosti na koju se nastavlja naslovna stvar albuma "Paravan" dok Rajna Hraščanec sudjeluje kao vokalno pojačanje.

U čemu je tajna uspjeha?

U lakoći, jednostavnosti i izostanku klišeja i plitkosti što često zna biti slučaj s izdanjima koja plešu na rubu nekakvog rocka koji naginje power popu. "Tup", "Sunce" zvuče kao bolji trenutak onoga što Rebel Star odlično radi uz prstohvat melankolije. Naslovna "Paravan", pa "Bella" (koja dijelom vokalne izvedbe podsjeća na jednu Nirvaninu stvar koje se trenutno ne mogu sjetiti a lijen sam googlati) svojom neobavezujućom lepršavošću i lakoćom jednostavno osvajaju. To je to, pop-rock kakav treba biti. Svi začini prisutni, kuhar motiviran. Čekamo LP.

Mihael Pinter

Hits 961

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42