facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2011
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Alternative metal / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Funk Metal / Rap-Metal
Dodano Četvrtak, 22 Rujan 2011
Žanr Rock
Length 50:01
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2011
Država SAD
Etiketa Epic
Catalog Number 88697746532
Edition details Datum objave: 12.7.2011.; Produkcija: Brendan O'Brien; Snimano: 2010. - 2011.
Tags

Review

Rijetko kada je neki album ovako konzistentan. Prvi primjer kojeg se mogu sjetiti je album Animals Pink Floyda. Od početka do kraja taj album uvjerljivo ide kroz svaku svoju minutu, bez slabe točke, bez dijela koji će vas razočarati, čisto audio savršenstvo. Najčešće albumi imaju dobre pjesme, loše pjesme, izvrsne pjesme. Variraju u svojoj kvaliteti. Na nekoj pjesmi se više ističe slojevitost aranžmana, na drugoj jednostavnost, singlovi znaju biti opako zarazni, a fillere se često i preskače jer su upravo to: filleri.

If Not Now, When?, posljednji album američkog alt rock benda Incubus je savršen primjer konzistentnog albuma. Konzistentno je kroz svaku svoju sekundu trajanja dosadan i neinovativan. Vjerujte mi na riječ, ja već jako dugo vremena nisam poslušao lošiji album. A nije kao da idem okolo i pljujem po albumima iz zabave. Zaista se trudim svugdje naći svjetlu točku. Ali ovdje ne mogu.

Nakon prvog slušanja sam bio malo zbunjen. OK, dosadno je do pakla i nazad, no možda se nisam dovoljno koncentrirao. Možda nešto propuštam, možda je pisac bio toliko suptilan da ja nisam isprva uspio shvatiti što je htio reći. Ide drugo slušanje. Treće. I tako dalje, u svakom sljedećem pokušaju trudim se naći nešto pozitivno no samo mi se nagomilavaju pitanja. Pokušavaju li se riječi uopće izdići iznad mediokritetnih generičkih ljubavnih ispljuvaka? Hoće li se neki instrumentalist potruditi napraviti išta što bi bilo imalo inovativno, korisno za glazbu ili makar pamtljivo? Hoće li vokal odustati od svojeg generičkog (i meni osobno, nevjerojatno iritantnog) alt rock zavijanja? Hoće li makar koji refren ostati u uhu? Bože mili, hoće li se IŠTA dogoditi? Očito ne.

If Not Now, When? je album koji je od početka do kraja savršen prikaz što se dogodi kada bend radi album bez inspiracije. Volio bih istaknuti koju pjesmu ili makar neki dio pjesme kao intrigantan, izvući bar nešto dobro iz ovog albuma, ali ne mogu. Čak je omot albuma nezanimljiv.

Zaobići u širokom luku ako volite svoje uši, bez obzira jeste li ili niste fan benda i žanra.

Demian Vokši

Hits 617
Monuments and Melodies « Monuments and Melodies Incubus Albumi Kronologija 8 » 8

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42