facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2010
Format Albumi
Vrsta Ambientalna / Electronic
Dodano Subota, 14 Svibanj 2011
Žanr Electronic
Length 47:15
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Domino Recordings
Tags

Review

Iako Kieran Habden na prvo čitanje zvuči kao ime nekog terorista, ovaj glazbenik je daleko od takvog oblika nasilja. Kad se spomene da glazbu stvara iza imena Four Tet, odmah započinje kimanje glavom i odobravanje. Svoj status je potvrdio još davne 2003, briljatnim albumom Rounds. Nakon tog traži pravog nasljednika. U tome ne uspijeva, što ne znači da se radi o lošim albumima.
 
Tako je i sa There Is Love In You. Svoju ambijentalnu i eksperimentalnu prirodu Habden je ovaj put zamijenio značajno pristupačnijim i konkretnijim zvukovima. Što naravno ne znači da se radi o nekom regularnom dancefloor albumu. U biti, moglo bi se reći da je ovo eksperimentalna elektronika, no to se može reći samo za onu publiku koja je svoje elektroničko obrazovanje bazirala slušajući MTV.
 
Svoju vojsku sampleova, što instrumentalnih, što vokalnih, što računalno generiranih koristi ne bi li stvorio paralelni svemir dancefloor zvukova na koje se ne pleše, nego koje se više emotivno proživljava. Ti zvukovi su opipljivi, neartikulirani vokali su sasvim jasni, svemir je to gdje je neegzaktnost zapravo egzaktnost.
 
Elektronska glazba biva često podcijenjena i pogrdno nazivana muzikom na struju. No Four Tet je jedan od jačih argumenata u korist elektronske glazbe. Kiearn Habden i bez fizičkih opipljivih instrumenata uspijeva stvoriti vlastiti orkestar. Simfonija u 9 dijelova je upravo to, jasno instrumentalno djelo s početkom i krajem, gdje je vađenje pojedinih dijelova kao singlova čisto narušavanje cjeline i konteksta. Dokaz je ovo da je pravi elektronski album cjelina, zasebno djelo u kojem se pojedini dijelovi isprepliću. Elektronski album nikako nije nakupina singlova, to je jedan jednosatni koncept.
Hits 247

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42