facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2012
Format Albumi
Vrsta / Emo / Alternative rock / Power pop
Dodano Srijeda, 05 Studeni 2014
Žanr Rock
Length 43:12
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2012
Država US
Etiketa DGC
Catalog Number B0016655-02
Edition details Producent: Greg Wells
Tags Greg Wells All American Rejects Interscope DGC Geffen

Review

Početkom ove godine sveamerički alt-rock bend All-American Rejects izdao je jedan atipično-tipičan album. U standardnom pop rock izdanju koje se krije iza pojma alternative složili su kolekciju pjesama s utjecajima od funka i 80-ih electro semplova pa sve do akustičnog rocka u svojoj sladunjavoj maniri. Preslušavan i puštan u Americi, više u pop vodama nego onim alternativnim, u ostatku svijeta ne nailazi na jednak odaziv. Izuzev nostalgičara koji sad već debelo koračaju u tridesete njihova publika sastoji se od tinejdžera i gdjekoje nešto zrelije osobe pa tako i ovaj album apelira na istu publiku koja ih je oduvijek pratila.

Someday's Gone otvara album kao prilično veliki hit koji bi u bilo koje doba u njihovoj karijeri bio uspješnica. Bogatija za nešto više ljutnje od ostalih pjesama s izdanja, također je obložena i debljim slojem bas gitare i vokalne čistoće te popraćena prilično standardnim pop rock spotom. Tematika cijelog albuma je opet ljubavna i tekstovi su prilično transparentni što je za Rejectse uvijek bilo svojstveno. Nema tu previše metafora niti dubine, odmah je jasno tko koga voli i zašto nisu zajedno. Tako i Beekeeper's Daughter kao drugi singl dobro kotira u Amerikama i Australiji pa ne čudi što ima i spot nalik na većinu Maroon 5 vizualnih reprezentacija. No premda su spotovi još uvijek nezrele i poletne inačice jednog te istog, pjesme su prilično zarazne, a ima ih i nježnijih i zrelijih poput Heartbeat Slowing Down s mirnijim, ali još uvijek orkestralnim bubnjevima ili Bleed Into Your Mind. Nekome bi zvuk devedesetih i Jimmy Eat Wirld vibra prijespomenute pjesme kao i pjesama Gonzo i I For You bio previše neinovativan no u ovom slučaju i za ovakav bend on apsolutno ima smisla.

Zanimljivo je naglasiti kako je u biti najlošija pjesma ona koja nosi naziv samog albuma. Nostalgičan tekst o minulim godinama mladosti i posmucanja do zore po američkim ulicama čak nije dobro ukomponiran već elektronička osnova opet zvuči kao Adventure od Angels & Airwaves ili neki sličan miks polueterične melodijice i teksta iz dana adolescencije. Mogu dečki i bolje od cjelokupnog izdanja, a uz ovih nekoliko nabrojanih dobrih pjesama obećavaju solidan sljedeći album ukoliko uspiju odoljeti zubu vremena te ne padnu pod utjecaj čistog popa i sumnjive elektronike koju američka komercijala nameće za preživljavanje na sceni. Daleko od alternative, a opet tako daleko od radio hitova, momci bi se uskoro mogli naći u međuprostoru gdje nema baš mnogo ljudi koji bi platili da ih vide uživo jer na staroj slavi se živi eventualno još na Balkanu.

Željka Bešić

 

Hits 311
When The World Comes Down « When The World Comes Down All American Rejects Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42