Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

front cover

Kako sam prije nekoliko godina s dosta velikim zakašnjenjem dobio njegov studijski album "The Teaser", sada se ta priča nije ponovila. Ali bilo je dosta zavrzlame oko ove promocije. Naime, novi studijski album "Something Poppin'" službeno je izašao 17. studenoga i već je prošlo gotovo tri mjeseca kako ga nisam uspio dobiti. I upravo iz tog razloga obratio sam se direktno izvođaču a onda, sredinom siječnja, u moje ruke iz Budimpešte stigla je pošiljka. Sada se ponovno vraćam na onaj prvi album, koji me je doista oduševio i to je zapravo i glavni razlog što sam želio što prije svoj doživljaj podijeliti sa svima vama koji volite ovaj glazbeni žanr. Cijela moja priča i želja je što prije ljudima preporučiti i dati informaciju o glazbeniku za kojeg možda nisu čuli.

Pjevač i gitarist Little G Weevil ponosni je vlasnik "Something Poppin'", na kojem predstavlja rap pjevačicu Dulzuru u pjesmi "Scrub". Odatle ide i onaj naziv izvođača: Little G. Weevil featuring Dulzura.

"Something Poppin"' svojim ponuđenim i snimljenim sadržajem spada u ona ostvarenja koja tituliram atributom izvrsno! Zaista, snažan album od svog početka do kraja. Svojim duboko osjećajnim "soulful" vokalom Little G osvojit će ama baš sve koji ga poslušaju. Naravno, ni sam nisam nikakva iznimka. Pored toga, njegov gitaristički rukopis nudi pregršt 'blue notes', koji su tako jedinstveno inkorporirani u glazbene predloške ama baš svake od 10 snimljenih pjesama na ovom albumu. Radi se o potpuno autorskom djelu, gdje Little G zajedno s pratećim bendom prezentira vrhunski blues u najboljoj maniri starih majstora bluesa.

Nema dvojbe, apsolutno svi prepoznali su ovog glazbenika i njegov nadahnuti rad i zapravo bilo bi velika šteta i nepravda da vam nisam već predstavio Little G Weeevila.

A ovaj odlični gitarist, pjevač i skladatelj, pravim imenom Gabor Szucs, rođen je 6. srpnja 1977. i tijekom godina razvio se u jednog od najuzbudljivijih i najzanimljivijih izvođača današnje blues scene. Njegova opuštena i tako ekspresivna i opuštena izvedba plijeni svojom kvalitetom, izražajnošću i dinamikom. Inače, Little G je počeo kao bubnjar a gitaru je počeo svirati s nepunih 17 godina. John Lee Hooker, Lightnin' Hopkins, Albert Collins, B.B. King i Chuck Berry samo su neki od njegovih velikih uzora, a osobito je veliku ulogu kod njega odigrao John Lee Hooker. O svemu sam Little G kaže: "John Lee Hooker and his blues was for me, like my grandfather and the tales he use to tell. When I first heard the songs Hobo Blues and Never Get Out of These Blues Alive, I thought to myself, God, I am part of this, I feel it, I belong to this."

Njegovi počeci s bendom krenuli su od 1998. 2005. snima svoj nastupni album "Southern Experience", koji je istinski blues album. Njegov nastanak označava razdoblje kada je Little G intenzivirao svoje koncertiranje diljem Amerike, Kanade i Europe. Sve to dovelo ga je u poziciju da itekako dobro upozna način života blues glazbenika, ali i da upozna velika i svjetski poznata blues imena: Huberta Sumlina, Davida 'Honeyboy' Edwardsa, Josepha Williama Perkinsa, odnosno, Pinetop Perkinsa, Willieja 'Big Eyes' Smitha, Clarencea 'Gatemouth' Browna, Willeja Kinga, Jacka N. Johnsona, odnosno, Big Jack Johnsona, Boba 'Steady Rollin' Margolina, Bobbyja Rusha, Charlieja Musselwhitea, Lonnieja Shieldsa, kao i mnoge druge već priznate i svjetski poznate blues glazbenike. Pa tako svirao je s Ansonom Funderburghom i pokojnim Samom Myersom. Nastupao je ispred Neville Brothers i Denise

LaSalle u Memphisu, ispred Terryja Evansa i Johnnyja Wintera, a tu je i njegovo poznanstvo i druženje s Ianom Siegalom i Mattom Schofieldom.

Kao što sam već napisao, od samog početka pa do kraja, sve pjesme su odlične i kako se redaju cijeli taj blues 'feeling' i ugođaj samo raste i biva sve snažniji i atraktivniji.

PREPORUKA:
Ukoliko već niste, svako potražite album "Something Poppin’" izvanserijskog blues glazbenika Little G Weevila... Doista nećete požaliti!

Ako meni ne vjerujete, evo što još i drugi pišu: "Weevil mixes blues with hip hop and rap and the result is fantastic!" – American Blues Scene

Više o svemu saznajte na:
www.littlegweevil.net
https://gweevil.com/
www.facebook.com/littlegweevil/
www.applepickermusic.com

Popis pjesama:

1. Here I Come Knocking
2. Something Poppin'
3. See Me In The Country
4. How You Want Me To Deal With This
5. You Can't Say Nothing
6. Scrub
7. Pusher Man
8. Crawling
9. I Don't Want To Feel The Rain
10. Top Model

(Vizztone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike