Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

RRaven 20th COVER 1

Reverend Raven and the Chain Smoking Altar Boys svojim novim studijskim albumom, jednostavno nazvanim "My Life", obilježavaju svojih 20 godina rada i djelovanja na sceni. Album je jučer imao svoj "street date", a zahvaljujući Blind Raccoon već danas je moj doživljaj vezan uz ovaj album pred vama.

Da, pred nama je novi album jednog od ponajboljih blues bendova sa sjevera Amerike. Ovaj sastav blues veterana predvodi Rev. Raven i tijekom proteklih 20 godina teško je napisati gdje nisu svirali na Mid-Westu i Floridi. Sada nam bend donosi novi studijski album čak 16 skladbi snimljenih tijekom četri studijska "sessiona" od strane doista velike ekipe glazbenika: na "usnjaku" svoj obol dali su Cadillac Pete Rahn, Madison Slim, Benny Rickun, Westside Andy Linderman, zatim tu su basisti Andre Maritato, Brad Bill i PT Pedersen, bubnjari Vic Spann, Spencer Panosh, Bobby Lee Sellers Jr., orgulje sviraju Craig Panosh, Ron Kovach i Jimmy Voegeli, Mickey Larson svira klavir, dok Danny Moore svira klavir–orgulje, Big Al Groth je na saksofonu a Jeff Roberts na ritam gitari. Naravno, sve ih predvodi Rev. Raven (gitara, slide gitara i vokali).

U preko sat vremena ova odlična ekipa dobro će vas prodrmati i pokazati koliko su ovi glazbenici duboko u cijeloj priči. Naime, oni nam nude svoj dijapazon svirke različitih glazbenih utjecaja i stilova, i to od swinga, rumbe, roadhouse, delta i jump, ali i tradicionalnog chicago-bluesa. Sve to znalački vokalno moderirano baršunasti baritonom i upečatljivom gitarom Rev. Raven i nadahnutu glazbenu podlogu samog benda.

"My Life" je njihov osmi album i ekipa predvođena Rev. Ravenom itekako zna što im je za činiti, no odabir što staviti na album nakon 20 godina nije bio nimalo jednostavan. Na kraju je prevladala zabavno-plesna opcija i to je zapravo odličan izbor, jer zašto se ne veseliti, slaviti i uživati s odličnom kolekcijom još boljih blues skladbi.

PREPORUKA:
Nemojte dvojiti niti sekunde, potražite "My Life" i prepustite se znalačkoj svirci Reverend Raven and the Chain Smoking Altar Boys, koji vas zasigurno neće iznevjeriti. Rev. Raven i bend garancija su odlične prezentacije ovog glazbenog stila kojeg volimo. Slušajte, plešite i uživajte uz Reverend Raven and the Chain Smoking Altar Boys i album "My Life".

Više saznajte na:
www.reverendraven
www.facebook.com/reverendraven
TW: @rraven01
IG: rraven02
https://open.spotify.com/track/5pm4Fv6gc8w7TNIZfAHTQU
CD Baby: https://store.cdbaby.com/Artist/ReverendRavenTheChainSmokinAlt
http://blindraccoon.com/clients/reverend-raven/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=bNMHmH2CmLU
https://www.youtube.com/user/HOWLING8

Popis pjesama:

1. Handyman
2. Bee Hive Baby
3. Creature Of Habit
4. Bad Little Girls
5. I Want To Love You
6. Once The Women Start Talking
7. My Life
8. Here Comes My Baby
9. Praying For A Princess
10. Big Bee
11. Looking For Love
12. Slow Burn
13. Someday When I'm Dead And Gone
14. I Can Do You Right
15. She's Moving On
16. I'm Your Honeyboy

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike