Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

tyler morris

Tyler Morris u svojim je dvadesetim godinama života i njegova priča ide kao i mnogih mladih glazbenika koji svojom mladošću i gitarističkim umijećem zadivljuju osobito nas starije, koji smo se već naslušali dosta glazbenih talenata. Njegov novi album, "Next In Line", prije samo četiri dana objavila je izdavačka kuća Vizztone Label Group, a globalno ga promovira Amy Brat i njezina BratGirlmedia. Evo o čemu se tu radi...

Neosporna gitaristička svirka ovoga mladog gitarista upućuje nas na utjecaje koje je ovaj mladi glazbenik utisnuo u svoje glazbeno biće: Jason Becker, Edward Van Halen i Yngwie J. Malmsteen. Naravno, tu su i mnogi drugi glazbenici, ali kako vrijeme prolazi trebalo je malo potisnuti taj njegov hard rock i metal osamdesetih. To se osobito čulo na nastupnom albumu, "And So It Begins" (2015.), no već tada počinju svojevrsni rezovi kako bi se uobličila ta njegova gitaristička stiliziranost.

Danas, sa svojih punih 19 godina i na pragu drugog deseljeća života Tyler dodaju bluesu i rocku jedan novi poticaj, jednu novu, svježu krv i shodno tome on nosi svojevrsni stijeg budućnosti ovih glazbenih stilova.

Da, pred nama je njegov treći studijski uradak, koji teško da će moći ostaviti ravnodušnim nas starije, koji jednostavno uvijek težimo i stalno čekamo nešto novo, drukčije i snažnije. Tyler Morris i njegov Tyler Morris Band svojom glazbom inerviraju sve one dobre i pozitivne vibracije i traže nas da idemo dalje, da vjerujemo kako ovoj našoj rock n' blues priči nikada neće biti kraja.

Nažalost, svakodnevno se susrećem s glazbom koja to zapravo i nije, uz nju plešu, piju i zabavljaju se mladi ljudi, koji bi zapravo morali slušati nešto poput ovoga što nam nudi ovaj mladi glazbenik. Pitam se zašto su se stvari izokrenule? Zašto mladi više nisu nositelji promicanja kulture i kvalitetne glazbe, nego se valjaju u kaljuži onoga što je zatrovano nečim nevjerojatno lošim. Umjesto da se borimo protiv toga, umjesto da se taj otrov marginalizira, i gura tamo negdje. Ne, naši mladi voze se u autima u kojima trešti baš taj otrov, kafići su dupkom puni tamo gdje se pušta baš takva zatrovana glazba. Ma, ljudi, dosta više! Kamo smo to otišli? Gdje je tu kraj?!

Evo, album "Next In Line" Tylera Morrisa itekako dobro služi onoj tvrdnji da još uvijek ima nade za sve one, koji moraju otkriti što je kvalitetno i dobro. Tyler Morris nakon što je apsolvirao Deep Purple, Rainbow, Ritchieja Blackmorea, okreće se glazbi Garyja Moorea, a onda ide još dalje, dublje i vraća se bluesu. Freddie King, Albert King, Muddy Waters, T-Bone Walker, Little Walter, Lonnie Mack, Junior Wells, Johnny Winter i drugi, samo su dio njegovih glazbenih interesa. Tyler se okreće modernom rock n' bluesu Stevieja Raya Vaughana i Jimija Hendrixa, no usput otkriva i snažnu pjesmaricu Aerosmith. Takav zaokruženi ciklus nije mogao ništa drugo polučiti nego pravu i postojanu svirku! A upravo to i čujemo na ovom albumu.

Tylerov novi album "Next in Line" producirao je gitarist Paul Nelson (Johnny Winter), uz gostovanje Joea Louisa Walkera i Uptown Hornsa. Da, nema nikakve sumnje, Tyler nastavlja razvijati svoj zvuk i gitaristički stil i rukopis. On umješno kanalizira blues u moderni rock izričaj i pri tome ne robuje nikakvim postulatima. Baš zato ta njegova fuzija je toliko spontana i iznenađujuće dobra i efektna!

Ono što posebno treba naglasiti jest da Tyler ne posustaje, on stalno uči, ide dalje, istražuje i stvara, sklada i ništa ne prepušta slučajnosti. Bravo i samo tako hrabro naprijed!

Album su snimili: Tyler Drew Morris (gitara), Morten Fredheim (vokali), Scott Spray (bas), Tyger Macneal (bubnjevi) i Mike Dimeo (klavijature), uz gostujuće glazbenike: Joe Louis Walker i Uptown Horns. Jednostavno ih je vrijedno spomenuti.

PREPORUKA:
"Next In Line" Tyler Morrison Banda itekako je zauzeo moje uređaje, to je tako dobro, to je tako efektno, to je jednostavno jedan novi, svježi " input", svježa krv, čija će krvna zrnca itekako osnažiti rock n' blues! Odlično!

Više saznajte na:
www.tylerdmorris.com
https://www.facebook.com/TylerMorrisOfficial
https://itunes.apple.com/us/album/next-in-line/1319553776
www.vizztone.com
AirPlayDirect.com/TylerMorrisne

Popis pjesama:

1.Ready To Shove
2. Livin’ The Life
3. Willie The Wimp (feat. Joe Louis Walker)
4. Down On My Luck
5. Choppin’
6. Talkin’ To Me
7. Thunder
8. This Ain’t No Fun
9. Truth Is The Question
10. Keep On Driving

(Vizztone Label Group / BratGirlmedia)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike