Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

keep on playin

EP "Keep On Playin’" objavljen je prije gotovo sedam mjeseci, točnije 16. lipnja prošle godine, ali nisam baš primjetio da je puno praćena ta objava. S druge pak strane, Halley DeVestren Band svojom glazbom i prezentacijskom formom zaslužuju pozornost šire publike. Budući da je i ovaj EP, kao i njihov nastupni album, objavljen u vlastitom aranžmanu, znam da njihovu globalnu promociju i dalje provodi Blind Raccoon, koju već godinama vodi Betsie Brown.

Doista sam sretan kada se preslušavanje albuma pretvori u istinsko uživanje, kada se iznenadim kako to glazbenici rade. U prvom je planu ovdje pjevačica Halley DeVestren, koja će svojim vokalnim sposobnostima iznenaditi, ali i zaprepastiti mnoge poznavatelje ovog glazbenog stila. O kakvom se ovdje glazbenom stilu radi? Osobno, ovo svrstavam u eksponiranu rock n' blues svirku u čijim se notama osjeća primarni utjecaj rocka, a tek potom, u tragovima, u pozadini čuje se, nazire i provlači blues, soul, funk i što već ne.

Ove niti 22 minute ispunit će vam baterije velikom količinom pozitivnih vibracija, ritmova, snažnih i doista iskrenom glazbenom prezentacijom.

{youtube}KcFnhDUSNXA{youtube}

"Keep On Playin’" snimili su Steve Jabas (klavijature, gitara i back vokali) i David Patterson (gitara) uz odičnu ritam sekciju koju čine Tom Heinig (bas gitara) i Rick Kulsar (bubnjevi). Ova ekipa donosi doista vrlo nadahnutu i reprezentativnu i respektabilnu glazbenu podlogu. A na tu njihovu impresivnu glazbenu matricu slaže se vokal ove sjajne pjevačice, Halley DeVestren, koja u svojem iskonskom zvuku vuče na Janis Joplin, ali Halley je uspjela izmaknuti se poistovjećivanju s legendarnom Janis i otići u potpuno svoju i nadasve originalnu interpretaciju. Tu svakako još valja spomenuti da je Halley nastupala s Big Brother & the Holding Company i da je ostala svoja! Doista veliki uspjeh!

Nema nikakve dvojbe, ovaj EP sa svojih "samo" pet pjesama nudi pravu nisku odličnih glazbenih brojeva. Nema tu 100% čistog bluesa, ali njegova prisutnost, obojenost i presvučenost svake pojedine pjesme tu donosi vam neke nove glazbene horizonte, koji jednostavno govore o tome da glazbeni izričaj nema apsolutno nikakvih granica. Baš zato sva ta soul, funk, r&b, ali i rock i gospel furka osvježit će kako vas same, tako još više i snažnije vaše unutarnje biće.

Svaka pjesma (radi se o isključivo autorskom materijalu) ima svoj štih i ozračje, koje će vas doslovno otpuhati. Naime, zapanjuje taj funkirani ritam i ta raznovrsna ritmična međuigra gitare i ritam sekcije na koji se nadovezuje "strahoviti" vokal impresivne Halley. Slušajući ovaj EP više puta uzastopce, oko vas se samo odjednom stvara plavičasta zavjesa od koje jednostavno niste u stanju pobjeći i to je ono što me strašno impresionira. Zaista odlično!

{youtube}C5czOd4LXpg{youtube}

Osobno sam izuzetno sretan kada mogu čuti da neko tako svijetle puti u sebi imao nešto tako tamno, duboko, osjećajno i nadasve efektno. EP sam slušao puno puta za redom i svaki put kretao bih ispočetka, što samo govori o njegovoj ekspresivnosti i snazi. U tako malo vremena pred nama se otvara jedan potpuno novi, drukčiji glazbeni horizont. Doista impresivno!

PREPORUKA:
Netko mi je rekao kako ste vi spremni istraživati, da ste otvoreni za nove prezentacijske forme, za nova imena u glazbenom svijetu. Ako je sve ovo točno, onda ste doista na pravom mjestu, jer Halley DeVestren Band svojim "Keep On Playin’" pruža, donosi i predaje vam upravo to! Provjerite obavezno!

Više o svemu saznajte na:
www.halleydevestern.com
www.facebook.com/thehalleydevesternband
www.twitter.com/halleydevestern
myspace.com/halleydevester
www.reverbnation.com/thehalleydevesternband
open.spotify.com/album/3iVdcfvN5OTEHEyvZXoCbf
www.deezer.com/album/42282341
www.blindraccoon.com

Popis pjesama:

1. Keep on Playin' 5:25
2. Time for You to Light Things 4:06
3. Bangin' 4:18
4. Song in You 3:38
5. Hit Twice 4:35

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike