Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

delta wires

Peter Holmstedt iz švedske diskografske, ali i promotorske kuće Hemifran Records u svakoj pošiljci, koja je uvijek bogata i raznovrsna, dostavi mi albume koji me svojim sadržajem regeneriraju i ostavljaju u čudu. "Born In Oakland" novi je studijski album službeno objavljen 30. lipnja od strane Mule Slide Records, dok ga u Europi distribuira upravo Hemifran Records.

Delta Wires su sedmeročlani bend nastao u Oaklandu prije više od 30 godina, tijekom studiranja i to zaslugom pjevača i harpista Ernieja Pinata. Naziv albuma je 100% opravdan i pokazuje, ali i dokazuje kako je bend progradirao i nastavio svoje "sazrijevanje west coast bluesa"; upravo se ovaj stil bluesa razlikuje od svih ostalih. Jer, puno je sofisticiraniji, brass sekcije daju mu punoću i atraktivnost.

Iako se bend naziva Delta Wires, njihova glazba doista je daleko od delta bluesa, a i naslovi pjesama ukazuju da tu nema nekog mračnjaštva niti izražene opakosti. Više se puca na opuštanje i zabavu, no isto tako treba znati da je ovo kalifornijski blues, San Francisco blues, a to znači da ćemo čuti glazbu koja u sebi nosi utjecaje rocka i modernog jazza. No, upravo taj spoj usnjaka i puhača zvuči izuzetno nadahnuto i dobro. Njihova prezentacijska forma svojom prizemnošću, svojom iskrenom otvorenošću prema svim dostupnim mogućnostima prezentacije, sa strahovitim naglaskom na usnu harmoniku, plijeni pozornost svih onih koji će se uhvatiti slušanja ovog albuma. Odnosno, istina je da je njihova zajednička svirka i prezentacija blues izražaja prezentirana na vrlo zanimljiv, raskošan i jedinstven način.

Delta Wires briljiraju tijekom svojih koncertnih nastupa, cijeli bend zasniva svoju svirku na zapaženim interakcijama glazbenika koji se pretapaju u izrazito efektnu prezentaciju. Za krajnji rezultat dobivamo izuzetno efektne teme koje nas jednostavno moraju oduševiti, a tako je i s ovim albumom, koji zvuči kao koncertni, a nije! Naime, sva ta atmosfera i ugođaj postignuti su u studiju.

PREPORUKA:
Ukoliko ste poklonik bendova poput Room Full of Blues ili bluesa kakvog su nam tako iskreno nudili Paul Butterfield Band, vjerujem da ćete s istinskom radošću i zadovoljstvom poslušati sedmi album impresivnih Delta Wires.

Oni nam svojim "Born In Oakland" predaju jedno snažno, visoko energetsko glazbeno iskustvo. Svojim pristupom i ozbiljnošću bend stalno dokazuje o kakvom se odličnom bendu, ali i albumu ovdje radi. Nabavite što prije svoj primjerak i jednostavno uživajte!

Više možete saznati na:
www.deltawires.com
https://www.facebook.com/deltawires/
https://open.spotify.com/album/7yDdMrGznh4rePTE18wIhk
https://itunes.apple.com/us/album/born-in-oakland/id1250101072

Popis pjesama:

1. Sunny Day/3:30
2. Fine and Healthy Thing/3:10
3. Vacation/4:12
4. Your Eyes/4:02
5. Days of the Week/4:08
6. Devils in My Headset/4:45
7. Fun Time/ 3:58
8. I Don't Care/2:55
9. In the Middle/5:47
10. All I Have to Give/5:09

(Mule Slide Records / Hemifran Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike