Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

free your mind

Dana 27. srpnja izdavačka je kuća Metropolis Music objavila nastupni album beogradskog rock n' blues sastava The Cockblockers, "Free Your Mind".

Ovaj mladi rock n' blues trio svojim glazbenim predlošcima privukao je moju pozornost na glazbenu scenu koja nema svoje blues udruženje, ali definitivno ima materijala i izvođača koji bi trebali raditi na tome da se u skorije vrijeme oformi neka organizacija toga tipa. Ovaj trio svojom dobro postavljenom glazbenom vizijom i prezentacijskom formom radi vrlo zanimljive glazbene predloške, koje opet definitivno imaju svoju glavu i rep! Meni osobno sviđa se takav način spajanja rocka i bluesa i potom u konačnici dobivamo vrlo dobre rezultate. I odmah vam predlažem da poslušate, primjerice, pjesmu "Ain't No Easy Way Out"...

The Cockblockers su: Nenad Todorović (gitara i vokal), Petar Blagojević (bas gitara) i Nikola Grozdanić (bubnjevi) i da, momci moraju biti jako, jako dobri da bi radili to što rade, a oni to jesu. Naime, posebno me veseli što to rade ovako mladi ljudi, neopterećeni bilo kakvim ogradama, postulatima i granicama. U njihovoj prezentaciji ovih svima nama dragih glazbenih pravaca to se itekako osjeća i čuje. Njihov svijet je glazba i sva njezina ljepota transformacije; slušajući ovih 11 pjesama osjećam da nema nikakvih pritisaka, da se radi o opuštenoj svirci, da su dečki sigurni u ono što rade i da to vole. Predlažem vam sada da poslušate pjesme "She's Gone", "Set Me Free" i "Calling My Name".

Bend je oformljen 2011. i iza njih je dosta nastupa i, naravno, puno vježbanja, što im je osiguralo koncertiranja na ciljanim manifestacijama i festivalima, prvenstveno u matičnoj zemlji. Prvo EP izdanje na kome su se našle tri skladbe objavili su 2013. pod nazivom "Give Me All I Want". Naravno, to je normalni slijed u radu benda i tako, eto, četiri godine kasnije dobili smo kompletni studijski album s autorskim sadržajem. Predlažem vam da sada napravite "break" u čitanju ovih mojih rečenica i u miru poslušate "True Love", narastajuću skladu, kao i "It Hurts So Bad"; uvjerujen sam da će mnogima izvući osmijeh na lice.

Na ovom nastupnom albumu The Cockblockersa, kao posebni gosti pojavljuju se Aleksandar "Saša" Lokner (Bajaga i Instruktori) na Hammondu i Tanja Jovićević (vokal; EKV, Oktobar 1864), koji su dali svoj vrlo upečatljiv obol ovom studijskom albumu. Album "Free Your Mind" opisuje vrlo snažna, energična svirka trija koji tako nadahnuto izvodi vrlo upečatljivu prezentacijsku formu, zapravo glazbenu viziju fuzionioranog rocka, bluesa i funka.

Od cijele priče oko ovog albuma svakako treba izdvojiti impresivnu, suptilnu svirku gitarista Nenada Todorovića i točnu i konciznu ritam sekciju, bez koje uostalom ne bi bilo ništa. Kada već ističem, onda ne smijem zaboraviti Janu Vuković i njezine back-vokale, te producentski dio posla Nenada Todorovića, ali i snimanje, miksanje i masteriranje A. Maldanera. Rekli bi neki, well done!

PREPORUKA:
The Cockblockers predvođeni mladim 22-ogodišnjim gitaristom i pjevačem Nenadom Todorovićem 27. srpnja objavili su preko izdavačke kuće Metropolis Music svoj nastupni album "Free Your Mind", kojim su, vjerujem, pomaknuli neke graničnike prema gore. Postavili su stvari na "tumbe" i pokazali svima da se radom u upornošću doista može nešto postići. Naravno, sada je pred njima velika odgovornost jer treba ići dalje, treba stvari i dalje postavljati i držati ovako čvrsto i visoko. Osobno, nadam se da neće podleći nekim trenutnim glazbenim kretanjima i da će ustrajati na ovome što rade, da to čine još bolje i efektnije na veliko veselje svih nas koji volimo modernu, dobru i kvalitetnu glazbu.

Više o svemu saznajte na:
www.thecockblockersband.com/
https://www.facebook. com/TheCockblockers
https://thecockblockers.bandcamp.com/album/free-your-mind
https://itunes.apple.com/us/album/free-your-mind/id1264349164
http://www.deezer.com/en/album/45300211

Popis pjesama:

1. Something Special/03:46
2. Free Your Mind/04:14
3. She's Gone/03:03
4. Ain't No Easy Way Out/03:34
5. Set Me Free/03:28
6. Calling My Name/03:31
7. True Love/03:58
8. It Hurts so Bad/07:38
9. Last Sweet Bye Bye/4:14
10. I Need You/4:22
11. The Way You Do/4:29

(Metropolis Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike